Menu

Afval Recyclen

Van Scherpenzeel

Afval recyclen voor een circulaire economie

Bij Van Scherpenzeel staat het milieu centraal, wij zijn en blijven continu op zoek naar nieuwe innovatieve methoden om een circulaire economie te kunnen ontwikkelen. Een circulaire economie wil zeggen dat zoveel mogelijk van alle producten en grondstoffen die wij gebruiken, na dit gebruik hun weg weer terug in het proces vinden om opnieuw gebruikt te worden. Afval recyclen is hier een onderdeel van en dit passen wij toe op vele verschillende grondstoffen.

Welk afval recyclen wij?

U kunt bij ons terecht voor recycling van papier, glas, textiel en zelfs hard kunststof kunnen wij zo bewerken dat er opnieuw grondstoffen uit onttrokken kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan onze wisselbekers, en aan Returnity

Inzameling en afval recyclen door Van Scherpenzeel

Wij zamelen uw afval en oude producten in, samen met dat van vele anderen, dit brengen wij naar één van onze ketenpartners. Elk van deze partners is er in gespecialiseerd bepaalde producten of eindproducten weer terug te brengen naar grondstoffen met het hoogst haalbare rendement. Na een scheiding van grondstoffen worden ze gecontroleerd op kwaliteit waarna ze verder kunnen in het proces om weer opnieuw verwerkt te worden in een eindproduct. Afval recyclen is veel gebruikte manier van hergebruik van grondstoffen en levert u niet alleen een financieel voordeel op, u ondersteunt er ook het behoud van onze aarde mee omdat de reserves van de aarde minder hoeven te worden aangebroken voor nieuwe grondstoffen.

Lees meer over hergebruik van restmaterialen en afval recyclen

afval recyclingkunststof recycling