Menu

Kunststof voor gemeenten

Kunststof

Kunststof voor gemeenten

"Als specialist op het gebied van hergebruik van kunststoffen streven wij naar een zo hoog mogelijk materiaalhergebruik.”

Eugene Rudolf

Bent u op zoek naar een maatschappelijk verantwoorde oplossing voor de verwerking van uw huishoudelijk kunststof verpakkingsafval? Door de overname van Eurobottle Flestic Holding B.V. uit Dronten richt Van Scherpenzeel zich naast de inzameling en recycling van verpakkingen ook op de productie ervan. Als grondstoffenregisseur helpen wij uw gemeente bij het volledige recyclingproces. Hierbij streven we naar een zo hoog mogelijk materiaalhergebruik tegen de laagst mogelijke maatschappelijke kosten.

Zo creëren wij samen met u een beter milieu en een circulaire, duurzame economie.

Onze werkwijze

Inzamelen
Als gemeente bent u zelf verantwoordelijk voor de scheiding en inzameling van kunststof verpakkingsafval. Van Scherpenzeel adviseert u hier graag om te komen tot de meest optimale oplossingen;
Wij zorgen voor op- en overslag van het ingezamelde kunststof verpakkingsmateriaal in de nabijheid van uw gemeente;
Volgende stap
Sorteren
Vanaf de overslaglocatie transporteren we het materiaal naar de sorteerinstallatie. Deze sorteerinstallatie zorgt voor een optimale scheiding van het ingezamelde kunststof verpakkingsafval in 5 verschillende kunststof materiaalstromen, drankenkartons, blik, aluminium en overige;
Volgende stap
Verwerken
De verschillende gesorteerde kunststof materiaalstromen worden vervolgens aan recyclers geleverd. Zij gebruiken dit materiaal om hernieuwbare grondstoffen van te maken.
Volgende stap
Nieuwe Grondstof
De nieuwe grondstoffen worden ingezet voor nieuwe producten, zoals drankflessen, folie en huishoudelijke artikelen.
Volgende stap
Uw Voordeel
Wij helpen u uw duurzaamheids- en milieudoelstellingen te realiseren binnen de daarvoor bestemde vergoedingen-structuur.

Overige diensten

Meer weten over onze overige diensten? Neem dan een kijkje hieronder voor een overzicht van onze diensten.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op