Overname Wildenberg Recycling door Van Scherpenzeel Groep bezegeld

Vanaf 1 september 2015 heeft de Van Scherpenzeel Groep alle activiteiten en medewerkers van Wildenberg Recycling overgenomen. Hiermee heeft de overname, die al eerder werd aangekondigd, definitief zijn beslag gekregen.

De overname past uitstekend in de strategie van de Van Scherpenzeel Groep om verder te groeien als toonaangevende grondstoffenleverancier.

Roger Beuting, algemeen directeur van de Van Scherpenzeel Groep zegt verheugd te zijn met deze uitbreiding. “De markt voor secundaire grondstoffen trekt behoorlijk aan. Producerende bedrijven zijn zich er meer en meer van bewust dat gerecycleerde materialen een beter alternatief zijn voor primaire grondstoffen. Met de groei van onze organisatie kunnen wij een steeds betere invulling geven aan de vraag van producenten. Of het nu gaat om kunststof of papier. Wat ons betreft gaat deze overname niet alleen over het uit de markt halen van extra volume, wij hebben hierdoor ook toegang gekregen tot de excellente kennis en kunde die Wildenberg Recycling de afgelopen decennia heeft opgebouwd.”

Peter Wildenberg: “Een win-win situatie: deze overname waarborgt de continuïteit van onze activiteiten en stelt ons vanaf vandaag in staat – als onderdeel van de Van Scherpenzeel Groep – de hogere circulaire doelen te bereiken die Van Scherpenzeel voor ogen heeft.”

Wildenberg Recycling BV is sinds 1958 actief als inzamelaar van diverse afvalstromen (papier, karton, plastic folies en harde kunststoffen) in de regio Den Haag en mag zich al meer dan een halve eeuw specialist noemen in het afvoeren en vernietigen van allerlei vertrouwelijke materialen en producten. Wildenberg heeft een traditioneel sterke positie in Zuid-Holland door twee locaties in Den Haag en telt ruim 20 medewerkers.

Van Scherpenzeel is een autoriteit op het gebied van recycling en vernietiging van alle mogelijke materialen, producten en vertrouwelijk materiaal, die zij omzet in waardevolle grondstoffen. Door de overnames van Remepa begin dit jaar, Eurobottle Flestic afgelopen juli en recent Mewa Kunststof Recycling is de regierol van Van Scherpenzeel over grondstofstromen aanzienlijk verstevigd.