Van Scherpenzeel Groep neemt Mewa Kunststof Recycling over

Op vrijdag 28 augustus 2015 heeft de Van Scherpenzeel Groep BV de kunststof recycler en spuitgietproducent Mewa Kunststof Recycling BV overgenomen.

Met de ondertekening van deze koopovereenkomst heeft Van Scherpenzeel haar positie binnen de kunststofmarkt verder verstevigd.

Nico van Lith – directielid van Van Scherpenzeel: “Onze strategie na de fusie tussen Kunststof Hergebruik en Scherpenzeel was om de regie te nemen in de verschillende materiaalketens. Door de overnames van Remepa begin dit jaar, Eurobottle Flestic afgelopen juli en nu dus van Mewa Kunststof Recycling wordt onze regierol over grondstofstromen almaar breder en steviger. We krijgen écht grip op de papier- en kunststofketens. Daarbij is wat ons betreft Mewa het schoolvoorbeeld type onderneming dat het circulair werken en denken onder de knie heeft: afgedankte materialen worden daadwerkelijk tot grondstof en zelfs tot nieuwe producten verwerkt.”

Mewa Kunststof Recycling is gespecialiseerd in het recyclen van de plasticsoorten Polycarbonbaat, Polystyreen (PS) en Polypropyleen (PP) en het spuitgieten van producten van dit recyclaat. De input bestaat voornamelijk uit CD’s, DVD’s en de bijbehorende verpakkingen. Deze materialen worden – voor een deel in eigen spuitgietmachines – tot producten verwerkt, waarvan kaarsenhouders voor de Europese kaarsenfabrikanten de belangrijkste zijn. Daarnaast wordt een deel van het granulaat wereldwijd als grondstof verkocht.

Directeur/eigenaar Jan Wagenaars: “Mijn echtgenote, twee dochters en hun partners zijn jaren actief geweest in dit bedrijf, maar hadden niet de behoefte mij op te volgen en het bedrijf binnen de familie te houden. Nu Mewa onderdeel is geworden van de Van Scherpenzeel Groep is het voortbestaan van mijn bedrijf gewaarborgd. Daar ben ik blij om. Natuurlijk heb ik groot vertrouwen in de visie van Van Scherpenzeel en ben er trots op dat Mewa nu mee kan liften op hun circulaire ambitie.” De heer Wagenaars blijft de komende tijd betrokken.